Nålbunden postapokalyps och täljda redskap

Virknålesamlingen blir större. Jag gillar deras grovhuggna oprecishet och varelselika uttryck.

Det första jag nålband klart i mitt liv blev en postapokalyptisk datorvante. Det svåraste tycker jag är att skarva tråden. Nålbindning är en gammal teknik, vi snackar vikingatid alltså 1000 år. Man använder inte löpande tråd från ett nystan som i virkning och stickning utan man syr med en tråd och den måste alltså hela tiden skarvas. Då är det bra att använda ulltråd eftersom den tovar ihop sig. Jag blev, som vanligt, sugen på att göra det hela från början så jag täljde några nålbindningsnålar. Tog ull, kardade, spann. 
postapokalyps

Halvfärdiga nålbindningsnålar.

Ny japansåg.

Kommentarer

Bambi sa…
selfmade tools, how cool is that?!! :)
Fränni sa…
en vacker gammal hantverk! jag gillar det! :)
Strickilotti sa…
Det är otroligt kul hur du gör allting från början till slut! Det är även mycket bättre att ha någonting själv gjort från A - Z.
Lisitalou sa…
Dom där virknålarna är så grymma P! Vill bara leta reda på trä och täljdon och börja karva.