Vill lära

Ge mig bra tips!

Kommentarer

kråkspark sa…
Jag lovar dig, det är helt underbart roligt, tidskrävande, rogivande! Det finns risk för att helt snöa in i det !
Det var det jag ville höra!
Sanna Q sa…
På Nordiska museets utställning VÄV i sommar kommer man kunna få prova att väva! Jag kommer att vara där :)
Annars kan jag tipsa dig om skolor och långa eller korta kurser, om du vill.
Ska gå på den! Tipsa gärna om korta kurser tack!
Anonym sa…
Börja med en trasmatta. Går fort, är såå roligt.
disa sa…
De flesta städer har vävstugor och kvinnorna där lär en jätte gärna. Börja med en trasmatta eller något annat lätt. Vill du sedan väva tex en pläd, visar de dig gärna hur man gör när det är din tur. Man lär sig från sak till sak. Det är super roligt att väva och inte så svårt som många tror. Fördelen med en vävstuga är att man själv slipper sätta upp och ta ner varpen! Det kostar ju förståss att väva där, men det är det värt då man slipper det jobbiga och bara kan väva. =)
Anonym sa…
Man kan gå en vecka på sommarkurs hos HV.

http://www.hvskola.se/sommarkurser/vavning-grundkurs/
Bra tips, grymt! Tack! Mera, mera ;)
Anonym sa…
Sätergläntan! Jag bestämde för flera år sedan att jag skall önska mig en vävkurs där när jag fyller 40. Det är nästa år, och nu känner jag nästan att jag inte kan vänta längre.
Sanna Q sa…
Hej igen! Jag har gått en treårig utbildning i vävning på HV Skola i Stockholm. Som tipsats om ovan finns även sommarkurser och kvällskurser där. Kvälls - och dagkurser finns ofta på Folkuniversitetet, ABF osv, men säkert lite olika utbud beroende på var i landet man är. Lite längre kurser finns ofta på folkhögskolor, och några skolor som särskilt kan nämnas förutom HV är Textilhögskolan, Sätergläntan, Capellagården, som alla har vävutbildningar.
Ibland finns också vävstugor som man kan hyra in sig hos, och snälla vävtanter som visar en hur man gör!

Eftersom jag bor i Stockholm har jag mest koll här.. Här finns till exempel också Hantverksgården Skogsbo (http://svskogsbo.blogspot.se/).
Och som sagt, på Nordiska museets Vävutställning i sommar kommer det finnas möjlighet för besökare att prova på olika vävtekniker, kom vetja!