VAR TID HAR SITT HANDARBETE

Varje tillfälle kräver sin stickning, eller hur?

Resestickning. Den ska vara lätt att avbryta, lätt att komma in i. stickas på en kort, eller lång stund, inte kräva ett mönster att släpa med på bussen. gärna innehålla få stickor, gärna rundsicka så inget faller sönder i väskan.

TV-stickning. som klarar av att stickas utan att man måste titta ner för ofta.

Avancerad stickning. som kräver att man läser mönster, eller skriver ett eget. Till exempel en söndag efter träning och pulkaåkning: tvåändsstickning, fingervantar, eget mönster.

Ångeststickning. När man bara måste sticka. Skit samma på vad.

Vilka fler stickningar finns?


söndagsstickning.

Det finns dock ett sticklöst tillfälle för min del. Riktigt bra film. Igår visade SVT Bergmans Persona. ingen stickning. då gäller bara filmen.

Kommentarer

Det växer sa…
Mysstickning! När man sitter framför brasan och myser med fika och stickning. Och man blir lycklig av att se hur stickningen växer fram.
emma sa…
Stickcaféstickning - När jag ska på stickcafé brukar jag ibland passa på att ta med något småtråkigt moment. Vips är det gjort utan att man tänkt på det och dessutom har man haft kul under tiden :)
krakel sa…
Meditationsstickning, må bra-stickning! Många namn på samma sak blir det.
Jag vet inte, men jag brukar virka i rulltrappan. När-man-bara-inte-kan-sluta-virkning.
Karin sa…
ja jag vet, det är både jobbigt och härligt med de där filmerna då man inte kan göra nåt annat samtidigt... man får inte se dem för ofta bara.
ylva sa…
"aggrosticknig" det ska klappra ordentligt om stickorna och nästan osa ilska. Men det hjälper!
vilka bra kommentarer, bra förslag!
Inser när jag läser dina beskrivningar att din resestickning är min skolstickning! Snabbt att börja sticka på men samtidigt inga problem att avbryta när som för att skriva anteckningar eller ställa frågor.
Ing-Marie sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ing-Marie sa…
Antistresstickning och då fungerar 2-ändsstickning hur bra som helst :-)
Unknown sa…
bara-göra-något-annat-stickning.. om du måste göra vissa obekväm .. lära till exempel. förresten: jag är en professionell:)
Garn och ord sa…
Stresstickning? Nåt man vill bli klar med mer än sticka på? Jag slutade sticka till film när jag såg en trailer för en film, sa "åh, den vill jag se", och sambon påpekade att vi sett den två veckor tidigare...
haha, så kan det gå. Du kanske stickade på en "kan-bara-inte-sluta". Men jag kan heller inte se på film och sticka samtidigt om inte stickningen är väldigt enkel. Och filmen med ;)

Stickningar man bara vill slutföra är garanterat en kategori. Och, kanske motsatsen, meditationsstickning eller antistresstickning. Den kategorin är viktig. Helt magiskt hur rogivande stickning är.
Frånledsentillglad-stickning! Så där när man råkar gömma sig under täcket för att man tror att man aldrig kommer bli så där bra som man ska vara och så petar någon in en sticka och lite garn och så tittar man försiktigt ut igen....