KNUTLÖST NÄT

Nålbindning måste vara det allra enklaste sättet att skapa textil. (Frivoliteter det allra krångligaste? :P) Det blir ett knutlöst nät. Jag tror det heter ”knotless net” på engelska. Men det är knas tycker jag. Det går inte att repa upp, varken lodrätt eller vågrätt. Kan väl vara skönt att slippa den lodräta upprepningen (som ju ofrivilligt kan hända när man stickar) men då kan man väl lika gärna virka? Så slipper man skarva tråd hela tiden. Det är intressant dock. Känns som om nålbindningens historia gör grejen. Rent tekniskt har den inte fångat mig men jag lovar att sy en del innan det förkastas totalt. Övertyga mig gärna.

Kommentarer

Call design sa…
Och jag som tycker nålbindning verkar svårt!

Frivoliteter är svårt men när väl den rätta svingen kommit in så bara löper det på!
Många hälsningar
Tvärslå sa…
Nålbindning är underbart vackert och som du säjer historien gör sitt till.
Kämpa på det ska bli kul att se vad du gör för vackert.
Bella sa…
Jag tycker att nålbindningen är skön att hålla på med. Lite meditativ sådär. Något att pyssla med när hjärnan strejkar inför allt annat.

Frivoliteterna vill sig bara inte för mig, men jag tror jag gav upp för fort. Skam den som ger sig och på'et igen?

Fin blogg du har här! Roligt att se variationen av saker och de vackra bilderna du presenterar ditt arbete med.