MUDDMÖNSTER #2

Tvåändstickade muddar
garn: z-tvinnat ullgarn.
stickor: nummer 2 eller 2,5.
om stickor nr 2,5 används blir mudden ca 18 cm i omkrets och 10 cm lång.

beskrivning
-Lägg upp 57 maskor

-v 1: sticka avigt

-v 2-5: räta

-v 6-7: kedjegång

-v 8-9: räta

-v 10-24: enligt mönstret nedan

-v 25-26: räta

- v 27-28: kedjevarv

- v 29-32: räta

-v 33: avigt

Maska av. Fläta ihop lösa trådar.

Låt den första aviga maskan i mönstret vara maska nummer 15 på ena mudden och typ nummer 44 på den andra. Då kommer inte diamanten på samma sida om eventuell fläta. Det blir liksom en höger- och en vänstermudd.

Valka muddarna i lite såpavatten om du vill. Jag brukar.

Kommentarer

Unknown sa…
Hej! Åh så kul att du har lagt ut mönster och teknikbeskrivning för tvåändsstickade muddar. Hoppas att fler fastnar för den roliga och vackra teknik!
Anonym sa…
Vet du noen steder jeg kan finne flere oppskrifter på tvåandstickningsarbeider?
ja, det finns nog något på nätet. men jag skulle rekommendera bibblan :)
bara Lova sa…
Hej. Jag är verkligen jätteny på det här med tvåändstickning men surfade runt lite och hittade dina mönster. Finns det ngn teckenförklaring för ditt mönster? Vad symbolerna står för menar jag? Kanske är självklart om man kan men nu känner jag mig lite förvirrad :)
Kolla in min tvåändsstickningsskola. Där finns förklaringar. Lycka till!