Handarbetarens känsla för material


Den här bloggen är dokumentation. En blandning av traditioner och nya idéer. En undersökning av hantverkets förhållande likväl till olika tekniker och material som till samhälle och politik.

Men framförallt, på nätet finns intresserade och intressanta människor. Generösa människor som delar med sig. Det fina med internet är att dela. Här delar jag mönster, beskrivningar och instruktioner.

Jag handarbetar för att utveckla materialkänslan i min roll som arkitekt. Min drivkraft i handarbetet är detaljens betydelse. Materialet, tekniken, fogen och mötet.

Kommentarer

Anonym sa…
Jag tycker väldigt mycket om din blogg. Även om det är på svenska, och jag är från Tyskland jag försöker att förstå allt. Jag har redan gjort tröjan för ett småbarn och nu vill jag börja med ninjavantarna. Du inspirerar mig ganska mycket, så tack för din blogg! :)
vad bra! det gör mig glad.
Anonym sa…
Vill bara säga att du gör ett magnifik blogg och är stor inspiration! :)
Anonym sa…
i have to say :
i love it to read your blog.
your works inspire me.
my mamma is from dalarna and it reminds me of home..

i would like to speak swedish but i can't speak it anymore.. so..i have also problems with the understanding..
but i fight :)

lovely.
Unknown sa…
du har inspirerat mig! har nu läst bloggen från början till slut och imorgon påbörjar jag min första påsöm.
Tack för allt du visar!
Annabek sa…
You inspire me a lot and I wished I could knit all these pretty things like you do.
Especially, I'd like to know how to make little woolen butterflies. Do you know?
Tack för att du har den här bloggen. Jag är 50%ig kulla. Mamma var född i Brunnsberg o min mormor vävde tyg till Hemslöjden o lärde mig virka (är vänsterhänt). Mitt hjärta klappar extra hårt när jag tänker på mina dagar i Dalarna.
Kristine D. sa…
Hej! Vilken häftig blogg. Inte minst snygg och stilig. Jag följer gärna den framöver.
Anonym sa…
Oj, vad glad jag blev idag, jag har letat och letat efter din härliga blogg.Första gången jag var inne så fastnade jag för din amningsbolero. Inte för jag själv behöver någon utan för den är så vacker och i tiden.
Docj kom jag inte ihåg på vems blogg den var på då det finns massor med duktiga bloggare.
Men nu kan jag lova nu släpper jag dig inte ur mitt minne.
Tack för all inspiration!
Lotta
Ellinor sa…
Jag kämpar just med min första tvåändsstickning.Pilligt men roligt,och det blir såå snyggt(om jag nu gör rätt). Jag är förkollärare i Stockholm, och bland det roligaste med jobbet, är att lära de små barnen, tre fyra åringarna att sy och brodera. Med rätt material och inställning går det jättebra. Mamma P är min " fröken". Ellinor
Elin sa…
Hej!
Wow, vilka fina saker du skapar! Jag är väldigt imponerad! =)
Hoppas det är ok med dig att jag länkar hit till din sida från min slöjd- och pysselblogg =)
http://assint.wordpress.com/
Anonym sa…
den här bloggen är det man kallar RESURS! Med stora bokstäver alltså :)