Nålbindningsrytmen

Det här garnet köpte jag förra veckan hos Wålstedts. Ett ganska fantastiskt, entrådigt nålbindningsgarn som är lätt att tovskarva med. Alltså gud vad jag har varit tvungen att öva på att skarva.

I jämförelse med tvåändsstickningen har förstås nålbindningen en helt annan rytm. Alla handarbeten har sin egen rytm. Att slå frivoliteter med tunn tråd framkallar helt andra känslor än att till exempel virka med breda trasremsor. Det beror på olika saker. Dels på tjocklek och känsla på garnet, dels på kroppsrörelser. Antingen börjar du ett handarbete och får de känslorna handarbetet ger eller så känner du dig som ett visst handarbete och väljer handarbete efter känsla. Som musik. Jag tror att det var därför jag fick kämpa lite extra med frivoliteterna, jag fick leta lite efter den rytmen. Nu tittar jag en del på game of thrones och då är det väldigt lätt att hitta nålbindningsrytmen. Tips.





Kommentarer

Gudny sa…
Nålbinding blir också lätt beroendeframkallande liksom tvåändsstickningen. Inte minst när man har hittat Wålstedts entrådiga gotlandsgarn. Förstår precis vad du menar och vill passa på att tacka för din snygga blogg och alla vackra bilder. Inspirerande!
Hälsningar från Gudny
Anonym sa…
Jag är så glad över att du äntligen hittat tjusningen i att nålbinda, var orolig då du ibörjan inte hittade nålbindningens magi, själv är jag sedan något år helt trollbunden av kombinationen av ull och en bennål. Min skaparglädje får i nålbindningen fritt spelrum då det inte finns så många mönster.
Jag kikar ofta in på din blogg och glädjs och inspireras.
Hälsningar Ester Selina
Fränni sa…
detta är ett bra hantverk! jag vill lära mig det. tack för denna inspiration. :)
Tusen tack ska ni ha!
Anonym sa…
Äntligen fick jag en förklaring till att nålbinding och jag inte passar ihop. Vi har helt enkelt olika rytm.