Att virka en kniv

går inte. Men att tälja en virknål funkar fint. Åtminstone en sån här fet. Mina svärföräldrar har antagligen världens mysigaste hem. Jag bläddrade i en tidning hemma hos dem och läste då ett mönster på en virkad matta med virknål nummer tio. Den såg himla skön ut den där virknålen. Nu har inte jag någon butik här i närheten men en täljkniv och en massa virke har jag.

Såga till en träbit. Ca 3 cm i diameter och 15 cm lång.



Tälj lite. Såga lite. Forma till virknål. Sandpappra. (Ah, jag älskar att sandpappra. Ni skulle sett mina smörknivar på skolslöjden. Lena som barnrumpor.)
Riv remsor av tyg. Gamla lakan eller liknande. Riv dem ca 3-4 cm breda. Knyt ihop remsorna. Virka.

Kommentarer

Linda sa…
Genius! I love to crochet. Only today I was looking for big crochet hooks but the biggest one I found was number 6.
Jule sa…
hur fint som helst!!! och sjukt bra idé att bara göra det själv när det inte finns att köpa! det är - bland annat - därför jag älskar din blogg så mycket! :)
Heidi sa…
väldigt fiffigt! och snacka om att göra hantverk från grunden!
Fränni sa…
du har bra idéer! jag gillar processen: inspiration - idéer - insikt - resultat. :)
Imponerande! Gillar din handlingskraft och älskar din blogg som jag just hittat!
Malin sa…
Åh, som jag letat efter större virknålar i trä. Rejäla saker. Och framförallt inte gjorda av plast. Blir superinspirerad att göra egen. Ja jag blir helt superinspirerad av allt på din blogg. Inser att jag inte får gå in här för sent på kvällen. Nu kommer jag bara ligga och räkna maskor och tänka slöjd istället för att sova.
:D Jag blir så glad av alla ljuvliga kommentarer