LINTRASA


Garn: lingarn
Stickor: nummer 2


Lägg upp 48 m. Sticka 4 m räta, 4 m aviga osv. varvet ut. Sticka detta, fram och tillbaka, fyra gånger. Sticka sedan 4 aviga, 4 räta osv. 4 varv. Så att det blir ett rutmönster. Sticka ca 68 varv (eller så stort du vill). Maska av.

Skönt att slippa den där svampiga saken man köper i mataffären. Den här fungerar dessutom mycket bättre. Och är finare.

uppdatering
De trasor jag stickar mest och som jag gillar mest stickas så här: lägg upp ca 40 m på stickor nr 2. Rätsticka så långt man vill. Maska av.

Kommentarer

Fru Purjo sa…
Måste helt enkelt sticka lintrasor!! :-)
Syserine sa…
Roligt med rutorna! Jag stickar ofta 1r/1a, roligt med lite andra varianter!
Knitarina sa…
Lin är bäst! Men loppisbomull går också bra.
Mannen hemma som var lite skeptisk har erkänt att hemmagjorda trasor är mycket bättre än de där gamla svampiga Wettex-trasorna.
Vad var det jag sa...
Anonym sa…
Jättefina trasor! :) Du inspirerar mig, måste köpa lingarn idag, men hur mycket garn går det åt till en trasa?
Lintrasor är verkligen helt underbara. Jag ska sticka fler snarast.
Gahhh jag minns inte hur mycket garn som gick åt till de två jag stickade. Hur mycket kan det ha varit, 25 g?
Se:
http://4.bp.blogspot.com/_CmM3hfxtTfk/TLXWHlySIfI/AAAAAAAAHYk/tG5RL-1glIs/s1600/bild+3.JPG

Det beror ju på hur stor du vill göra också iofs.
Anonym sa…
Jag kunde inte hålla mig utan åkte till stan och köpte lingarn och har nu stickat halva trasan ungefär. Jag hittade ett ljusgrönt jättefint garn på 50g som verkar räcka åt åtminstone 1 trasa. Tack så mycket för tipset, nu återstår att se om de är lika bra som de vävda lindisktrasorna (köpta)som jag älskar! :)
Susanna sa…
hm, jag stickar med stickor nr 3 (som det står på garnet att man ska använda) men ser nu att din trasa är mycket tätare än min. Så jag undrar, krymper trasan efter tvätt så att den blir tätare då? Eller lär jag göra om allt tro? (De vävda köpa trasorna krympte ju massor)
Jag upplever inte att mina krympt. men den första är rätt så gles (slätstickad) och den är bäst! :)
Jag stickade dock med nr 2. Slätstickning blir glesare än mönsterstickning iofs. Så du kanske kan sticka mosstickning tex om du inte vill ha så gles.