LIN


Mitt tvåändsstickningsprojekt tar så oerhört låg tid att det bara måste varvas med lite nya projekt. Det här ska bli en trasa i lingarn. Lin ska tydligen absorbera fukt och torka snabbt. Dessutom kan man kompostera trasan när den tjänat klart.


45 maskor på stickor nummer 3.

Kommentarer

Lina sa…
Ja! Vi använder bara lintrasa och den fungerar utmärkt. Bör dock användas ett tag för att linets fibrer skall mjukas upp och fungera bra. Men det går fort. Vår trasa luktar inte alls. Dessutom är fungerar den ypperligt när man behöver torka bort lite halvt intorkade matrester som barnen lämnar efter sig på köksbordet eftersom den "river" mer än en vanlig disktrasa.
Oj va jag blev entusiastisk över en disktrasa, nästan lite lustigt.

/Lina
Syserine sa…
Lintrasor är toppen! Et tips är att lägga den i vatten 12-24 timmar när den är klar och sedan tvätta den på 60 grader, då vill fibrerna mjukas upp och den blr bättre att jobba med. Det ser ut som du har Drops lin?? Luddar ganska mycket och bär stickas på tunna stickor.
ylva sa…
Hmmm man kanske skulle prova ? Förövrigt kan man faktiskt kompostera wettexdukar oxå , kändes konstigt att slänga i komposthinken första gången... och man ska nog vara försiktig med kopior, dom vet jag inget om.
jag krokar disktrasor av bomullsgarnrester men måste koka dem förfärligt ofta. så lin alltså. det ska testas.
Tack för råd och rön och engagerade kommentarer!