TILL LJUDET AV KOSKÄLLOR

görs ett nytt försök med nålbindningen. Förra året tog frivoliteterna över. Men dem klagade jag däremot på sommaren innan det.

Handlade massor på Sätergläntan. Böcker och garn mest.


Sätergläntan rear ut ullgarner.


Men allra mest njuter jag sommaren. Därför händer det inte så mycket här på bloggen. Allt går långsammare i värmen. Och ljudet av koskällor ger lugn.

Kommentarer

Lina sa…
Å, var bor du egentligen? låter förtjusande.
Vi tänkte kanske åka till Sätergläntan imorgon, lapa inspiration och ta en fika. För jag gissar att det blir just så, inspirerande.
/Lina
kråkspark sa…
Nålbindning är verkligen en rolig teknik!! För ett par år sedan köpte jag garn på en marknad i Älvdalen av en tjej som hade egna får och det tänkte jag använda till just nålbindnig. Det är en härlig känsla att jobba med en grov tränål ( min är i syrenträ) och den feta ullen. Man får jobba lite på känn och det är inte så "precist" som ex stickning med antal maskor m.m. Om man gör vantar är det enklast att jobba med båda vantarna samtidigt så blir det någorlunda lika varandra.
Lycka till !!
Kråkspark: Tack för inspirerande ord om nålbindning! Det gör det verkligen lättare att förstå tekniken.

Lina: hoppas det blev ett fint besök på Säterglantan. Blev det nåt ullgarn? :)
Lina sa…
Ja visst, fin och inspirerande dag. Nej inget garn, jag är inte inne i nåt flyt vad gäller stickning för tillfället. Men fina färgpigment, silver skinn och silkestråd fick följa mig hem i en prydlig påse. Men nog hade jag handlat mer om inte förståndet hindrat mig.

/Lina
Susanne sa…
Då hoppas man ju på att rean håller på tills min semeser börjar :)
HomeRiver sa…
Lycka till med nålbindningen. Det är kul! Hoppas att få se på din blogg sedan :)
å, jag ska kämpa på med nålbindningen. jag ska, jag ska (mental pepp) :)