RÄTTVIKSMÖSSA


Den här underbara handstickade rättviksmössan har jag köpt på Småfolk, Rättvik. Den är så välgjord och fin. Jag önskar att jag hade en till mig själv också men den här är till en ettåring.

Kommentarer

M sa…
Vilken oerhört fin mössa!
Oj en sådan! Jag har nog flera liggande på vinden. Jag gjorde en Boda variant också och den använde jag i många år. Jag är född i Boda utanför Rättvik. Allllla hade sådana på 70talet! DE är faktiskt fina.
Visst är den fin :) Och den har foder också, så den sticks inte alls.
Black Iris sa…
Vicken härlig nostalgisk mössa!!!!

Maidi
Elanit sa…
Hej!

Jag har sett mönster på den här någonstans, men frågan är var??? Om du verkligen vill ha tag på den så kan jag leta, för jag vet att det är i en bok som finns på Huskvarna bibliotek, det kan vara "Sticka med hemslöjden", men jag tror egentligen inte det... vill du att jag kollar?
å vad gulligt av dig! men det har du rätt i! Mönstret borde definitivt finnas i Sticka med hemslöjden! smart! skall kolla på bibblan. tack för tipset :)
Mmm visst är den fin. Jag är ganska säker på att den finns med i denna boken:
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153420748
Minnet kommer tillbaka. Stickade sådana mössor till mig och pojkvännen (läs maken) på 80-talet. Vi var fina i Lund med dem på huvudet:) Ligger antagligen i källare. Måste leta.
Tack för boktips! Ser ut som en bok jag vill ha :)

Alla borde ha en egen rättviksmössa hehe...
Pysselfarmor sa…
Den här mössan var med i filmen Masjävlar. Men i den bok som jag lottar ut på min blogg så står det så här om den:
Spelmansmössa "Tupphätta" i Leksandskrus. Det finns också ett Rättviksmönster till samma mönster. Men tyvärr i den boken finns inte ett mönster utan bara en bild. Vacker är den som 17!
Pysselfarmor sa…
Mamma P - gissa vad jag har i min hand. Jo den bok som omnämns. Jag skulle förbi biblioteket idag för att lämna tillbaks litet böcker och tänkte...nu tittar jag i hyllan. Oj - där stod boken. Jag lånade den och undrar nu om du vill att jag ska scanna mönstret till dig? Kommentera på min blogg så vet jag....kanske det är fler som är sugna på just det mönstret. Kommentera ni också eller maila er adress till mig pysselfarmor@yahoo.com så fixar jag. Tjingeling!