ULLFIBERFEBER

Inspirerad, inspirerad av alla smarta, fina handarbetsbloggar plockade jag ner en låda ur skåpet. jag har inte vågat röra ullen som har fått bli liggande i en låda länge. det var dumt. för hur ljuvligt var det inte att känna fibrerna tvinnas till garn mellan fingrarna. känslan att göra något från grunden är obeskrivlig och obegriplig. Det är som ett pirr i magen, lite som att vara nyförälskad. Man går och längtar till nästa gång man ska få ses.

corriedaleull.
drar ut fibrerna.


fascineras av hur starka fibrerna blir när man tvinnar dem.
mycket snurr.
även om jag måste öva sjukt mycket för att få det här att bli bra är jag ganska nöjd med att det överhuvudtaget funkar. Fast dåligt och dåligt... "handslöjdscharm" väljer jag att kalla det ;P


och tillslut blir det varma sockor till lillan.

Kommentarer

Dödergök sa…
Vad fint det blir! Jag har också spunnit i helgen, det ska bli en sjal av mitt garn.
Pixi sa…
Vilken vacker slända du har !! Ja det e härligt att göra nåt från grunden!=)
Fru Purjo sa…
Gillar dina foton vädligt mycket, de är underbart vackra - enkla och rena. Så fint med vitt på vitt... :)