MÅRBACKOR OCH SPETSSJALAR


En rädsla över att ha beskurit Mårbackorna alltför våldsamt har sakta börjat blekna, snart försvunnit, nu när de har fått en massa fina blad, pust. Jag har inga gröna fingrar. Någon som vill dela med sig av sina smarta pelargonråd? Jag längtar efter blommorna. Hoppas det blir några.

En annan sak som skapar pirr i magen är inhandlande av nytt garn och mönster. Det ska bli en sjal. Minnet från förra årets värmer fortfarande.

Kommentarer

Lina sa…
Pelargonior verkar vara väldigt tåliga, jag är inte heller någon expert. Mina skott och plantor från förra året tar dig dock duktigt utan större ansträngning från min sida:) Vatten och sol funkar bra för mig, tänker också att jag ska vara försiktig med att ta ut dem för tidigt. Lycka till! Sjalen ser ut att bli väldans söt, ser fram emot att se den färdig!
/Lina
Dödergök sa…
Gösselvattna och se glad ut, då brukar pelagoner bli glada de med!
Agata sa…
Det enda jag kan bjuda på i pelargonrådsväg, är att inte beskära och plantersa om samtidigt på vårvintern. Det kan de bli trötta av. Annars är det ett tåligt släkte. Bäst är att inte sätta dem i för stora krukor, för vissa av dem vantrivs då och slutar blomma. Men vilka som beter sig så barnsligt har jag glömt.
Tack för fina tips!!!