JOSJKAS KOFTA

blir klar till jul? Jag tror det. Nu finns äntligen lite tid att handarbeta.

Den här koftan har en så fiffig konstruktion. Man stickar på rundsticka och klipper sen upp framtill så att det blir en kofta. Vi får se om jag klarar det.

1+1+1=1

Kommentarer

pulver sa…
Klippa upp låter läskigt...! hoppas inte maskorna sticker iväg bara. Idag köpte jag jättestor virkad sjal som jag tänkte dela på två men vi får se om jag vågar.
Jag förstår inte heller. klippa upp? Vad gör man med maskorna? Tröjan är hur fin som helst!
Man syr först med maskin på sidorna och klipper emellan. Det funkade bra. Tur :/
Men då blir det alldeles fransigt av maskorna som går upp eller? Äh, du får nog visa det här i detalj så jag och britta förstår :)
pulver sa…
Nej jag fattar inte heller... Bild tack! Haha
he, he. Jag är lite dålig på att förklara. och det är så svårt att ta närbilder på det mörkbruna garnet. Alltså, maskinen kan ju sy så små stygn att garntrådarna sys ihop och fästs automatiskt. Det blir ju liksom fler stygn i varje tråd. Det flätas ihop. och verkar inte gå upp.
Aha! Jag förstår! Men tycker ändå det brukar bli bubbligt när man syr på maskin i stickat, men det kanske är mest om man syr på andra ledden. Den blev jättefin hur som helst! Och ser ju inte bubblig ut alls.