FRIVOLITET

I början av sommaren lånade jag en bok på bibblan om frivoliteter. Ett sommarprojekt som blev liggande en månad. Men sen visade snällaste Ingegärds handarbeten (sveagatan 3, Borlänge) hur man gjorde och se:

en frivolitet! Ack så liten, men ändock ;)

Skytteln har jag fått av farmor. Hennes syster Rut gjorde frivoliteter. 

ok, forsättning följer...

Kommentarer

Och jag som skrev i ett inlägg att den här tekniken nog riskerade att försvinna bort med de gamla handarbetarna, nu behöver jag ju inte oroa mig för det mer. Bravo! Är det svårt? Skulle gärna testa nån gång jag med.
he, he. om ansvaret vilar på mig ska du nog vara väldigt orolig ;) Det går sådär med mina frivoliteter. vi kanske kan lära varann? frivolitetspicnic?
Jag har sett att de ska ha minikurser på thunströms café i falun i sommar. Lite olika roliga grejer, origami och trådtjack till exempel och i slutet på sommaren (tror jag, det var inte bestämt datum än) ska de ha en kurs i makramé och frivoliteter! Det hade varit kul!
Hade varit grymt! Jag vill gärna föjla om du ska gå. Med tanke på hur dåligt det går med mina frivolter ;) börjar förstå varför tekniken riskerar försvinna ha, ha.
skämt åsido, jag vill gå kurs!
Absolut! Vi får ta vårat ansvar som unga handarbetare. Jag hör av mig när jag vet mer.
Susanne sa…
Hej
"Frivolite" lever og har det godt. Der er mange mennesker jorden rundt der laver disse knuder, så dette håndarbejde forsvinder ikke.
Prøv at søg online efter tatting - det engelske ord for frivolite.
Susanne