KROKMASKA

Jag är på g att göra en krokmaska. Eller, det är egentligen tre maskor. 
Man låter trådarna vara på varsin sida om arbetet.

Gör en avig maska med garnet som ligger framför.

Gör en rät maska med garnet som ligger bakom. Observera, tråden framför ska stanna framför.

En till avig maska. O-O = krokmaska. Man kan ju göra -O- också. 


Sen kan främre råden flytta bak igen och då kan man fortsätta som vanligt. 

Man kan göra hela varv med krokmaskor. Se till att maskantalet är delbart med tre. Två kedjevarv på rad (varv nummer två förskjuten en maska) bildar nåt som kallas kedjegång.

Kommentarer

Efwa sa…
Jag har tagit fram mitt försök till tvåändsstickning och nu kom jag på vad mitt problem var. Jag skulle vilja sticka randigt vågrätt med två olika färger MEN då får jag ju ändå bara sticka med ena änden och vrida den andra färgen dubbelt varv.
Kan man inte sticka vågräta ränder? eller har du något förslag på hur det går till????
*vädjande*
Efwa - Medea sa…
Nu blev det lite fel... jag är ju Medea även om jag också är Efwa som drömmer om Provence!!
Det är alltså jag som behöver hjälp med tvåändsstickningen!!
Om du vill sticka vågräta rader är det nog bäst att köra två ändar ur samma garn, alltså samma färg på ena varvet och byta nästa varv. Man behöver ju inte fästa trådarna varje varv. Det blir två nystan med två ändar hela tiden. Byt ändar av samma färg varannan maska och byt nystan vartannat varv. Det blir liksom fyrändsstickning he, he. Förstår du hur jag menar?
Efwa - Medea sa…
Jo, jag förstår!! Det var det jag tänkte... Alltså fattar jag nu och kan sticka muddar av mitt fina grå och djuprosa z-garn.
När jag hakade upp mig sist var det för att det kändes väldigt konstigt att "sno dubbelt" Jag får göra ett nystan till helt enkelt.
Tack för hjälpen!!
det är bara roligt! grå och djuprosa låter fint. du måste lägga upp bilder på det sen.
Unknown sa…
Hello,
This is Kim living in the U.S. I am very much interested in Twined Knitting and have been trying to knit tvaandsstickning on my own. I want to make the O, but don't know how to make it and worse, can't understand swedish at all. Can you please give me some experience in English? I would appreciate it. Thank you a lot.
My email address is at darla_10001@yahoo.com