KOLLA KAVELFRANS
En vante är klar. Den fick en röd kavelfrans också. 


Kolla in min hemmagjorda kavelfransgaffel :/ Eller vad det heter. Jag vet ju inte ens hur man gör på riktigt. Det blev bra i ändå.

Kommentarer

Så du sitter inne med kavelfrans info! Jag har frågat både på hemslöjden och i garnaffären här hur man gör utan resultat. Jag har gjort det en gång för länge sen men har glömt bort. Har till och med en beskrivning som jag inte förstår mig på. Skulle bli glad om du ville beskriva hur man gör! Minns att jag använde mig av en linjal. Det blir så roligt hår. Om jag nån gång skulle sy en till docka.
He, he. Jag är osäker på hur man gör på riktigt men det blev som jag ville så jag är nöjd. Ingen verkar ju veta hur man gör. Eller så vill dom inte berätta. Ha, ha. Och det står ingenstans beskrivning på internet, eller hur?

Det jag gjorde var i allafall att snurra garn i en åtta runt de två stickorna (med suddet emellan). Då möts ju garnet i mitten.Som en massa kryss. Där sydde jag ihop. Och klippte upp på sidorna.Då blev det en lång korv med samma princip som när man gjorde garnbollar när man var liten. nice :D
Hm, det lät ju bra. Men när jag gjorde var man två, som hade varsina två öglor och på nåt vis stoppade man in den ena öglan i den andra samtidigt. Runt en linjal. Och då behövde man inte sy för trådarna låstes liksom på ena sidan. Det var smart. Bara att klippa upp andra sidan. Men ditt sätt verkar också funka bra. Tack!

Jättefina vantar!
Ja, det är nog den där ögglegrejen man gör på riktigt. Det verkar smart, att låsa trådarna direkt. hojta om du lär dig hur man gör.
PETRA sa…
O så fint!! >>> `GREAT
Hej och grattis igen! Nu länkar jag till dig från min blogg, antog att det är ok?